Afsluiten registraties | Goedkeuring | KIJK! in de BSO Webbased | Koppelingen Lees online  |  Afmelden
KIJK!
8 juni 2021
KIJK! Weetjes #9
 
Afsluiten registraties einde schooljaar
Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent dat we KIJK! registratie gaan overzetten naar het nieuwe (school)jaar. Op 30 juli en 2 augustus is het zover. Dit vraagt om een specifieke actie van leraren die registreren voor:
  • kinderen van 4-7 jaar (binnen de module groep 1-2 of de module 0-7 jaar)
  • kinderen in groep 3-4 (KIJK! 3-4)
Val jij binnen een van deze groepen? Vergeet dan niet jouw registraties uiterlijk op 30 juli vóór 17.00 uur af te sluiten!

Op 2 augustus om 10.00 uur is KIJK! registratie voor het nieuwe (school)jaar geactiveerd. Het afsluiten van de registraties is dus niet voor iedereen van toepassing.

Meer toelichting, informatie over het inrichten van het nieuwe schooljaar en wat je moet doen als je er voor kiest niet te registreren in coronatijd?
Lees meer
Registreren en afsluiten na lockdown en coronatijd 
We krijgen nog regelmatig vragen over hoe om te gaan met de registraties na de laatste lockdown.  Tijdens de eerste lockdown schreven we een blog hiervoor. Aan het eind van vorig schooljaar schreven we een tweede blog waarin we vooral ingaan op de (technische) consequenties van niet registreren of niet alles registreren.

Wil je die twee blogs nog eens nalezen?
Lees meer
KIJK! 'goedgekeurd'?
In de afgelopen maanden zijn er nieuwe besluiten genomen die van belang zijn voor iedereen die werkt met een observatiesysteem voor kleuters. We brengen jullie graag op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen en wat dit betekent voor KIJK!.  
Lees meer
Nationaal Programma Onderwijs
Het ministerie van OCW presenteerde onlangs een menukaart met bewezen effectieve interventies. De interventies zijn bedoeld om te helpen om de gevolgen de coronapandemie aan te pakken. Kernbegrippen daarbij zijn: evidence-informed en duurzame verandering.

Dat is precies waar wij voor staan: duurzame verbetering op basis van wat écht werkt. Daarom werken we nauw samen met onderwijswetenschappers als John Hattie, Robert Marzano en Spencer Kagan, die uitgebreid onderzoek deden naar wat nu écht werkt om de leerresultaten te verbeteren. Hun wetenschappelijke inzichten vertalen wij naar de dagelijkse praktijk van jouw school. Dat zie je terug in onze uitgaven en in onze training, coaching en implementatie.

We denken graag met je mee bij vormgeven van jouw NPO-plannen. Meer informatie vind je op: www.bazaltgroep.nl/npo.
Lees meer
KIJK! is een gezamenlijk project/product van: