afsluiten registraties | KIJK! beredeneerd aanbod gratis proberen | Themaplan of Groepsplan | en meer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Afmelden
KIJK!
14 juni 2022
KIJK! Weetjes #12
In deze KIJK! Weetjes
• Afsluiten registraties einde schooljaar
• KIJK! Beredeneerd aanbod gratis proberen
• Themaplan of groepsplan: kinderen waarvoor specifiek aanbod nodig is
• IB-er of pedagogisch coach: wat kun jij met KIJK!?
• Rekenontwikkeling, meer dan cijfers, getallen en tellen..
• Erkenning KIJK!: waar staan we?
• Training Kleuterwijs: Startklaar voor de kleutergroep
• KIJK! in de BSO
KIJK! ontwikkelt verder
Einde schooljaar: sluit je registraties af
Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent dat we KIJK! registratie gaan overzetten naar het nieuwe (school)jaar. Op vrijdag 29 juli om 17.00 uur en maandag 1 augustus om 10.00 uur is het zover. Dit vraagt om een specifieke actie van leraren die registreren voor: 
  • kinderen van 4-7 jaar (binnen de module groep 1-2 of de module 0-7 jaar)
  • kinderen in groep 3-4 (KIJK! 3-4) 

Registreer jij voor één van deze groepen? Vergeet dan niet jouw registraties uiterlijk op vrijdag 29 juli vóór 17.00 uur af te sluiten! 
 
Op maandag1 augustus om 10.00 uur is KIJK! registratie voor het nieuwe (school)jaar geactiveerd. Bij het inrichten van het nieuwe schooljaar adviseren we het overzetten van de groepen te doen via de (Esis of ParnasSys) koppeling of met een edex bestand. Wanneer je gebruik maakt van de automatische koppeling tussen KIJK! en ParnasSys of Esis hoef je alleen de kinderen die naar groep 3 of 5 gaan te archiveren. 
KIJK! Beredeneerd aanbod gratis proberen
Een vraag die we vaak horen: "We werken met KIJK!, maar wat kunnen we nog meer met de registratie? Is er een manier om na de registratie handig een koppeling te maken met de doelen waaraan we moeten werken?"

Het antwoord: Ja, zéker!
De aanvullende module KIJK! Beredeneerd Aanbod geeft je de mogelijkheid om op basis van de registratie een groeps- of themaplan te maken waarin de doelen opgenomen worden die aansluiten bij de registratie van de kinderen. De module laat je zien wat de doelen zijn die, op basis van de geregistreerde ontwikkeling, aangeboden moeten worden in de groep. Om deze module te kunnen gebruiken moet er een afgesloten registratie zijn.

De module 2 maanden gratis proberen?
Lees online hoe je zelf de module via je KIJK! account kunt activeren. 
Ja, ik wil de module proberen
Erkenning KIJK!: waar staan we nu
In KIJK! Weetjes #11 kon je al lezen over de ‘goedkeuring’ van KIJK! en de status hiervan. We zijn nu een jaar verder en nog altijd is er geen definitief waarderingskader dat gebruikt kan worden om observatiesystemen te beoordelen. KIJK! kan dus nog altijd niet worden beoordeeld. We kunnen dus niet verder om het predicaat ‘erkend systeem’ voor KIJK! te verwerven.  
Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en vervolgen onze acties voor de erkenning van KIJK! zodra die mogelijkheid er (weer) is.  

Verschillende sites besteden hier aandacht aan. Meer lezen? Lees de berichten hierover van SLO, WSK kleuteronderwijs en/of LBBO.


KIJK! ontwikkelt verder
Afgelopen kwartaal hebben we weer een aantal aanpassingen doorgevoerd in de KIJK! App, in KIJK! Registratie en in KIJK! Beredeneerd Aanbod.

Weten welke aanpassingen dit zijn?  (Je vindt ze natuurlijk ook in de rubriek ‘Meldingen’ op de startpagina van jouw account.)
Lees meer
KIJK! is een gezamenlijk project/product van: